Záhrada

Zelená, biela …

Tento týždeň som toho veľa nenašila. Bol skôr taký „zavárací“. Broskyne, čučoriedky a hlavne marhule. Každý deň u nás štrngali poháre a viečka a špajza sa pomaly začína zapĺňať. Niečo málo som tak v rýchlosti popiplala aj v záhrade, podarilo sa mi osadiť rastlinami aspoň polovicu nového kamenného múrika. Sú síce ešte malé a vypadá to riedko, ale keď sa rozrastú, budú robiť parádu.
No a dnes trochu grilovania vonku, oddych a pár cvakov fotoaparátom. Záhradu si fotím rada, všetko si ukladám a potom v zime, keď mám čas, prezerám si fotky a plánujem rôzne vylepšenia záhrady. Trošku miernejšie počasie tohto týždňa záhrade prospelo, hneď je sviežejšia a zelenšia. Kvitnúť začínajú hortenzie paniculaty, síce sú ešte všetky biele, ale postupom času sa začnú meniť niektoré na žltozelené, niektoré na ružové, alebo červené. Sú to nádherní chameleóni a ja ich mám veľmi rada. Na fialovo rozkvitli aj liatry a dokonca aj biela echinacea, ktorú som sa už chystala vyhodiť, pretože tvrdošijne odmietala už po dva roky rozkvitnúť. Záhrada je – aspoň pre mňa – najlepší relax a zdroj pozitívnej energie …

Možno sa bude páčiť

6 komentárov

  • Odpovedať
    Agnesa
    10. júla 2017 o 20:48

    Prekrásna záhrada, strašne Vám to závidím (v dobrom myslené), veľa práce je v tom, ale je to nádhera. Už dávnejšie sa kochám vo Vašich fotkách, je to nádhera.

    • Odpovedať
      Jasmin
      10. júla 2017 o 21:18

      Ďakujem, záhrada je hobby moje aj manžela. Času nie je vždy toľko, ako by sme chceli, ale dá sa to stíhať pri dobrej organizácii. No z celej práce na záhrade mám najradšej nedeľný oddych 🙂 :). A ešte nové veci. Veľmi rada vymýšľam, mením, sadím stále niečo nové. Občas sa aj netrafím a poviem si, že to nie je ono a potom znovu skúšam. Proste naša záhrada je vždy v pohybe systémom pokus – omyl. Ale cítime sa v nej dobre :). Ďakujem a verím, že si nájdete u nás nejakú inšpiráciu . Jarka.

  • Odpovedať
    Alena
    10. júla 2017 o 21:09

    Jarka, obdivujem Vašu krásnu záhradu s citom riešenu, je to krása, ale nechápem ako to stíhate ešte popri šiti babik všetko tak pekne udržiavať….podľa fotiek vyzerá dosť veľká. Klobúk dolu pred vašou prácou.

    • Odpovedať
      Jasmin
      10. júla 2017 o 21:24

      Ďakujem Alenka, je dosť veľká, máme okrasnú záhradu vzadu za domom, tiež predzáhradku, po bokoch a ešte aj obecné pred plotom som osadila levanduľovým záhonom, takže je toho dosť. Ale najviac práce je na jar, kým po zime dáme záhradu a trávnik do kondície a potom cez leto už stačí denne hodinka – obstrihať suché, popolievať, vytrhnúť burinku, ak nejaká vyrastie. Ja som si už zvykla, že každý deň hneď ráno hodinku venujem záhrade, to mám aj takú terapiu, kým ešte nie je horúco. A potom si už cez deň šijem bábiky, varím a robím domáce práce. Asi mám výhodu, že pracujem na živnosť doma, keď som chodila od siedmej do štvrtej do práce mimo bydliska, bolo to dosť napnuté.

  • Odpovedať
    Andrea
    13. mája 2023 o 12:50

    Prekrásna záhrada, a má svoje čaro Jarka, veĺmi pekne to máte navrhnuté a umiestnené,pri virtuálnej prehliadke som sa cítila veľmi dobre,plná energie.Nádherná hortenzia sa u Vás vyníma a aj ostatné krásky
    Ja sa tieź teśím už 5rok z naśej záhrady pri dome ktorú sme si začali postupne zvelaďovať ókrasnú a aj užitkovú časť.
    Tešia ma ruže,pivónie,hortenzie ,levandulky,je to moja srdcovka,kde naberám energiu do źivota,a som za to nesmierne vďačná .

    • Odpovedať
      JasminArt
      16. mája 2023 o 16:21

      Ďakujem Andrejka, myslím, že záhrada je požehnaním pre každého, kto ju má. Aspoň mne práca v záhrade prináša uspokojenie, odbúrava stres a vždy mi zlepší náladu. A to už nehovorím o tom, keď si môžem sadnúť v záhrade so šálkou kávy, alebo si len chvíľku poleňošiť na hojdačke. Niekde som čítala, že záhradkári sú šťastnejší ľudia než tí, čo záhradku nemajú a určite to platí. Prajem vám, ab ste si tú svoju záhradku užívali čo najdlhšie a tešili sa z nej pri práci aj oddchu. Všetko dobré. Jarka.

Napíšte Komentár