Varenie

Jahodové pokušenie…

Pôvodne som mala v pláne celkom iný zákusok na nedeľu. Čas však tlačí, dobieham zameškané šitie a tak nastúpil záložný plán. Zákusok expresne rýchly, hotový raz-dva, žiadne kopy špinavého riadu a ešte aj veľmi chutný. Na trhu som kúpila ráno jahody, síce o čosi lepšie vypadali než chutili, tak ale ešte je asi na dobré sladučké jahody skoro. Na koláčik ale boli presne tak akurát. Takže ak ani vy nemáte času nazvyš, ale napriek tomu si neviete predstaviť nedeľu bez sladkej mlsky, nech sa páči, tu je recept:
Cesto: V miske si vyšľaháme 4 celé vajíčka s 3/4 pohárom kryštálového cukru, pridáme 3/4 pohára suché granko, 1/2 pohára olej, 3/4 pohára polohrubú múku a 1 PDP. Všetko zamiešame, vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme. Na cesto vylejeme plnku.
Plnka: Vymiešame spolu 1 vedierko (500 g) jemný tvaroh , 1 veľkú 400g pochúťkovú smotanu, 1 konzervu salka. V 1 dcl teplej vody rozmiešame 1 sáčok potravinárskej želatíny, rozpustenú ju vlejeme do plnky a vymiešame. Nalejeme na cesto a dáme do chladničky tuhnúť. Plnka je dosť riedka, preto rozpolené jahody na ňu ukladáme až po krátkom stuhnutí v chladničke. Naukladané jahody polejeme trochou čokolády a dáme do chladničky najlepšie na noc úplne zatuhnúť.  DOBRÚ CHUŤ !

Možno sa bude páčiť

4 komentáre

  • Odpovedať
    Lucka
    21. mája 2018 o 9:57

    Mmmmmmmm, vyzera vyborne 🙂 Urcite ho v blizkej dobe skusam.

    • Odpovedať
      Jasmin
      22. mája 2018 o 20:41

      Vďaka Lucka, urobíme si ho už spolu 🙂

  • Odpovedať
    Danka Valentínyová
    9. júna 2018 o 19:06

    Milá Jarka,
    receptík som vyskúšala a je koláčik je fantastický . Piekla som ho pre kolegyne v práci a slovami chvály nešetrili. Tak ako ani ja , po rokoch sledovania Tvojho blogu , vďaka za Tvoju vytrvalosť a vernosť tvojej kreatívnej práci ….

    • Odpovedať
      Jasmin
      16. júna 2018 o 15:03

      Danka dakujem, aj ja rada peciem pre svoju rodinku a blizkych a ocenim, ked pochvalia. Tesim sa z tvojich navstev na mojom blogu, verim ze si aj nadalej u mna vzdy najdes nieco inspirujuce. Vdaka, Jarka.

Napíšte Komentár